Matematik

Differention af cylinder, problem.

04. marts 2012 af navn1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP.

Jeg har en cylnder som skal indeholde 400 ml og have den mindst mulige overflade. 

Vi ved at V=π*r^(2)*h=400 ml

og at o=π*r^(2)+2*π*r*h

og h=((v)/(π*r^(2)))

Så jeg har sat dette ind i h's plads så der står: π*r^(2)+2*π*r*(400)/(π*r^(2))

Det har jeg så differentieret med r, så har jeg fået 2*π*r-(800)/(r^(2))

 

Men jeg er gået i stå med at finde r og h, kan nogle hjælpe mig og evt. rette mine fejl. Jeg ved at r=3,99 og h=7,99 (står bag bogen)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2012 af Enhver (Slettet)

o = 2·π·r+ 2·π·r·h     der skal ganges med 2, da cylinderen både har top og bund.

Derfor bliver det også   o(r) = 2·π·r+ 2·π·r·(400)/(π·r2

og differentieret   o'(r) =4·π·r - (800)/(r2)

Løs nu    4·π·r - (800)/(r2) = 0    for at finde r.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2012 af SuneChr

Du skal vel regne både top og bund med i den samlede overflade. Så vi får

Osamlet  =  2π·r2 + 800 / r            resultatet i cm2 .  og  r i cm.


Svar #3
04. marts 2012 af navn1994 (Slettet)

Jeg har fået 4*π*r-((800)/(r^(2))) efter jeg har differentieret, men hvordan løser jeg den? Jeg har prøvet at finde r, uden held.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2012 af SuneChr

Sæt på fælles brøkstreg          (4π·r3 - 800) / r2  =  0     ⇒        r = 3√ (200/π) = 3,99 cm


Svar #5
04. marts 2012 af navn1994 (Slettet)

Secc jeg forstår dig ikke. :(

Hvilken brøkstreg hvor?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2012 af Enhver (Slettet)

4π·r - (800 / r2)  = ((4π·r3) / r2) - (800 / r2) =  (4π·r3 - 800) / r2        <-   denne brøkstreg


Svar #7
04. marts 2012 af navn1994 (Slettet)

Nu er jeg helt lost, hvordan får i 4π·r3 - 800) / r2 til at blive4π·r - (800 / r2)  = ((4π·r3) / r2) - (800 / r2) =  (4π·r3 - 800) / r2

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2012 af SuneChr

# 3     (4π·r)  -  (800 / r2)  =  0   ⇒   (4π·r)·r2/r -  (800 / r2)  =  0 

⇒         4π·r3 / r2    -   800 / r2  =  0           Sæt da på fælles brøkstreg, fællesnævneren er jo r2.  Brøken er 0, når tælleren er 0. Genlæs så # 4.

   


Svar #9
04. marts 2012 af navn1994 (Slettet)

Tusind tak, jeg forstår det nu. Tak for jeres tid.


Skriv et svar til: Differention af cylinder, problem.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.