Matematik
Naturfag/matematik Vigtigt
13. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
hey er der ikke nogen der vil hjælpe mig med denne opgave??? Jeg kan simpelthen ikke finde ud af den og jeg har siddet med den i snart 2 timer.
1) Om en funktion g oplyses at den aftager eksponentielt og at grafen går gennem punkterne (-5,221) og (31,49)
a) Bestem forskriften for g.
b) beregn g(7)
c) Løs ved beregningen g(x)=100
Håber virkelig at nogen vil hjælpe
1) Om en funktion g oplyses at den aftager eksponentielt og at grafen går gennem punkterne (-5,221) og (31,49)
a) Bestem forskriften for g.
b) beregn g(7)
c) Løs ved beregningen g(x)=100
Håber virkelig at nogen vil hjælpe
Svar #1
13. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Du mangler en meget relavant information... Du har kun angivet x-værdierne eller y-værdierne... Du skal have 2 koordinater til et punkt, ellers ved man jo ikke hvor langt der er for at den stiger fra det ene punkt til det andet...
Finder du y-koordinaterne kan du udregne a ved følgende:
(x2-x1) roden af (y2/y1) = a
B kan du så finde ved at indsætte værdien for a og koordinaterne til et af punkterne i formlen:
y1 = b(ukendt) * a^x1
Derved finder du forskriften...
For at finde g(7) indsætter du bare 7 på x's plads...
For at finde g(x) = 100 indsætter du 100 som y-værdi og beregner x-værdien med logaritme reglerne.
log(100/b) / log a = x
SDet skulle jeg mene kunne besvare opgaven hvis du finder de to andre koordinater til digne punkter...
Finder du y-koordinaterne kan du udregne a ved følgende:
(x2-x1) roden af (y2/y1) = a
B kan du så finde ved at indsætte værdien for a og koordinaterne til et af punkterne i formlen:
y1 = b(ukendt) * a^x1
Derved finder du forskriften...
For at finde g(7) indsætter du bare 7 på x's plads...
For at finde g(x) = 100 indsætter du 100 som y-værdi og beregner x-værdien med logaritme reglerne.
log(100/b) / log a = x
SDet skulle jeg mene kunne besvare opgaven hvis du finder de to andre koordinater til digne punkter...
Svar #2
13. september 2003 af SP anonym (Slettet)
HELLO!!
Astrid skriver at punkterne har koordinaterne A(-5 ; 221) og B(31 ; 49).
Astrid skriver at punkterne har koordinaterne A(-5 ; 221) og B(31 ; 49).
Svar #3
14. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Ohhhh. det var bedre... Jeg regnede det som kommatal... men metoden jeg skrev kan stadig bruges...
(31-(-5))roden af (49/221) = 0,959020484 = a
b = 221/a^(-5)= 179,2799371
Derfor er
g(x) = 179,2799371*0,959020484^x
g(7) = 179,2799371*0,959020484^7 = 133,7601896
g(x) = 100 ==> x = log (100/179,2799371) / log(0,959020484)= 13,95168754
Det skulle vist være det hele...
Held og lykke
(31-(-5))roden af (49/221) = 0,959020484 = a
b = 221/a^(-5)= 179,2799371
Derfor er
g(x) = 179,2799371*0,959020484^x
g(7) = 179,2799371*0,959020484^7 = 133,7601896
g(x) = 100 ==> x = log (100/179,2799371) / log(0,959020484)= 13,95168754
Det skulle vist være det hele...
Held og lykke
Skriv et svar til: Naturfag/matematik Vigtigt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
