Kemi

Hvor meget SO2 fås ved 0,5 g. S

05. marts 2012 af LineAaes (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi er i Kemi blevet bedt om at beregn hvor mange gram SO2 der teoretisk kan dannes udfra 0,5 g svovl, når der er masser af dioxygen til rådighed
reaktionskema S + O2 --> SO2
                               M (g/mol)    m (g)            n (mol)
S (svovl)                   32,07          0,5              0,02
O2 (dioxid)                32 
SO2 (svovldioxid)   64,07 
  

Jeg  har regnet mig frem til dette ind til videre - men dør lidt ved "overskud" af dioxygen? Hvor meget er det, og er det muligt at beregne svovldioxid ud fra et hypotetisk tal? 

 

håber på hjælp :) tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2012 af mathon

           

                                                                S   +   O2   --->   SO2
ækvivalente stofmængder i mol:                                
1                          1    
ækvivalente masser i g:
                                32,07                   64,07       
                                                              0,5                          x

        forholdsregning
                                                            x / (64,07 g) = 0,5 / 32,07 = 0,015591

                                                            x = 0,015591 · (64,07 g) 1,0 g       
    

                 Teoretisk kan der af 0,5 g svovl - i overskud af dioxygen - dannes 1,0 g SO2
 


Svar #2
06. marts 2012 af LineAaes (Slettet)

tusinde tak ! :D 
men hvordan ved man at de er ækvivalente? 


Skriv et svar til: Hvor meget SO2 fås ved 0,5 g. S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.