Matematik

Er det rigtigt?

09. marts 2012 af mundi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Nogen der kan give et bud på, om følgende opgave er udregnet rigtig?

En linæer funktion er bestemt ved grafen går igennempunktet (-358 , -728). Når x-værdien vokser med 16, vokser y-værdierne med 39

Bestem x-værdien for y=o

39/16 = 2,4375

y=2,4375*(x-(-358))+728

y=2,4375x-872,625+728

y=2,4375x-144,625

-144,625/2,4375

=-59,3

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man har den lineære forskrift y = ax + b , hvor her a = 39/16 , og det er givet, at grafen går gennem punktet (-358 , -728), så

-728 = (39/16)·(-358) + b , hvorved

b = (39/16)·358 - 728 = 1157/8 = 144 5/8

For y = 0 har man nu

x = -b/a = -(1157/8)·16/39 = -1157·2/39 = -89·13·2/(3·13) = -89·2/3 = -178/3 = -(59 1/3)


Svar #2
09. marts 2012 af mundi (Slettet)

det er egentlig -59,333333333333 osv. for det giver ikke helt 0, når jeg smider det ind på x's plads. Så det må jo næsten være rigtigt bortset fra nogle decimaler.


Svar #3
09. marts 2012 af mundi (Slettet)

hov havde ikke set din besked, inde jeg selv kommenterede


Svar #4
09. marts 2012 af mundi (Slettet)

Nu kan jeg se, at vi når frem til det samme, men på forskellige måder. Er min måde forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har jo ikke rigtigt forklaret, hvad du gør. Du finder en forskrift med en forkert værdi for b (fortegnet), og alligevel kommer du frem til det rigtige slutresultat.


Skriv et svar til: Er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.