Matematik

Forstår ikke sidste del af opgaven.

11. marts 2012 af anonym000

Hej

Det er sidste del af opgave C, jeg forstår den ikke rigtigt.?

jeg har fået den til. -0.205625, men ved ikke hvad jeg skal konkludere ud fra det.

Opgaven af uploadet som et billedet.

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: kjhafdxsdfgds.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2012 af mathon

                      når
                                                   D(T) = b·aT                         

   skal du beregne
                                     den procentiske ændring af D(T), når T øges med 2

............
benyt sammenhængen
        
               a/b = c ⇔ (a-b)/b = c-1


Svar #2
11. marts 2012 af anonym000

jeg har sagt a-1=0.891277-1=-0.205625..?

Det er da det samme ikke..?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2012 af mathon

      Nej


Svar #4
11. marts 2012 af anonym000

Har lige fundet en anden gammelt tråd, med samme opgave...

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=415560

Den siger det samme som mig..?
men du siger noget andet.... så jeg er lidt forvirret..

- - -

...............


Svar #5
11. marts 2012 af anonym000

Og hvad er c i den sammenhæng, som du har skrevet.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2012 af mathon

                                                D2/D1 = aΔT                      

                                                (D2 - D1) / D1 = aΔT - 1 = 0,8912772 - 1 = -0,2026 = - 20,26%


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Den procentvise ændring af D(T), når T ændres 2º, er

[ (D(T+2) - D(T)) / D(T) ] ·100% = [ (aT+2 - aT) / aT ] ·100%

                                                        = [ a2 -1 ] · 100% ,

så c = a2 .


Svar #8
11. marts 2012 af anonym000

#6

Jeg har også skrevet 0.891277^2-1 (ved godt at jeg i #2 skrev: 0.891277-1, men det var jeg fejl.)

men jeg får stadigvæk til -0.205625..?

- - -

...............


Svar #9
11. marts 2012 af anonym000

Jeg har også regnet med alle decimaler....

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Den procentvise ændring er så -20,56% .


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. marts 2012 af mathon

beklager tastfejl i #6
 

                                                D2/D1 = aΔT                      

                                                (D2 - D1) / D1 = aΔT - 1 = 0,8912772 - 1 = -0,2056 = - 20,56%

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. marts 2012 af mathon


Svar #13
11. marts 2012 af anonym000

#10

Okay.

#11
Okay.

- - -

...............


Skriv et svar til: Forstår ikke sidste del af opgaven.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.