Matematik

Differentiation af sammensat funktion

13. marts 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Når man finder den afledede funktion af h1(x) = sin(kx) bliver resultatet h1'(x) = k · sin(kx), mens jeg nok mener at det skulle være k · cos(kx), hvilket den også skriver er det samme, men hvorfor er det det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2012 af OhFortuna (Slettet)

fordi sin'(x) = cos(x).

lim(h→0) [sin(x+h)-sin(x)] /h = lim ((h→0)[ sin(x)cos(x)+sin(h)cos(h)] / h = lim ((h→0)[sin(x)cos(x)]/h - 

(ak, hvad, kig i din matematikbog!!)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2012 af Erik Morsing (Slettet)

hvis du sætter u = k*x, så får vi sin(u), der skal differentieres, og det er cos(u)du/dx = k*cos(kx)


Svar #3
13. marts 2012 af mathbj (Slettet)

Det forstår jeg ikke

Jeg ved godt at sin'(x) = cos(x), men matematik bogen skriver ved h1'(x) = k · sin(kx), er:

h1'(x) = g'(x) · f'(x) = k · cos(y) = k · sin(kx)

og så undre det mig bare lidt hvordan k · cos(y) = k · sin(kx) kan være lig med hinanden?  

 

Pyt, jeg spørg min lærer. 


Skriv et svar til: Differentiation af sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.