Fysik

Beregn farten 60m længere fremme på en bil med given fart og kraft og masse

14. marts 2012 af solsorten1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen.

 

Jeg har virkelig siddet med en opgave i lang tid, som jeg virkelig er gået i stå med.

 

En bil med massen 1050 kg kører med farten 30m/s. Der trædes på bremsen, så bilen udsættes for en resulterendebremsekraft på 5000 N.

 

Beregn farten 60m længere fremme.

Når man beregner en fart er det normalt strækning pr. tid. Men her optræder flere variable


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2012 af mathon

                            benyt
                                          2·a·Δs = v2 - vo2

                                          v2 = vo2 + 2·a·Δs

                                          v2 = (30 m/s)2 + 2·(-4,7619 m/s2)·(60 m)

 

.............
         a = -(5000 N) / (1050 kg) = -4,7619 m/s2


Svar #2
14. marts 2012 af solsorten1 (Slettet)

tusind tak for hjælpen :) kunne du også hjælpe med denne:

 

En sten kastes på et vandret underlag. Begyndelsesfarten er 18m/s og elevationsvinklen = 30grader

Hvor højt og hvor langt når stenen? hvor lang tid er stenen i luften?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:kast.doc

Skriv et svar til: Beregn farten 60m længere fremme på en bil med given fart og kraft og masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.