Matematik

2. gradsligning

14. marts 2012 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

-4 ± √64 / 2 * 2 = 0 og -3

Men bag i min bog giver den: 0 og -6

Jeg ved ikke helt om det er mig der gør noger forket når jeg bruger minus, eller om det er bogen der er noget galt med???????


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det kan vi da ikke afgøre, når vi ikke kender den ligning, du forsøger at løse.

Men (-4 ±√64)/(2·2) = (-4±8)/4 = -1 ±2 som er 1 eller -3 .


Svar #2
14. marts 2012 af Onleene95 (Slettet)

#1
 

2x² + 4x – 6


A= 2, B= 4 og C= (-6)
 

D= 4² - 4 * 2 * (-6) = 16 – (-48) = 64


X= -4 ± √64 / 2 * 2 = 0 og -3
 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2012 af nielsenHTX

# 2 du udregner stadig (-4 ± √64 )/ (2 * 2) forkert

men jo facitlisten er forkert her da

2x² + 4x – 6=0 for x=1 eller x=-3


Skriv et svar til: 2. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.