Kemi

maksimal energi til varme

29. marts 2012 af A.J (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Opgaven lyder

Betragt - ved konstant tryk - forbrændingen af sucrose

 

C12H22O11(s)  +  12 O2(g)  -> 12CO2(g)  +  11 H2O(l)

 

hvad er den maksimale energi, som kan omsætes til varme hhv. non-PV arbejde, når 1 kg sucrose afbrændes under standard betingelser bed 298K?

 

håber i kan hjælpe :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2012 af JCBM (Slettet)

Du skulle vel aldrig læse ved Aarhus Universitet?


Svar #2
29. marts 2012 af A.J (Slettet)

DTU :p


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2012 af mathon

alment

                                     CaHbOc   +   (a+(1/4)b-(1/2)c)O2   --->   a  CO2 (g)  +  (1/2)b  H2O (l)

og standard forbrændingsvarmen ΔcHΘ, som er defineret som reaktionens negative enthalpiændring (energien som frigives ved forbrændingsprocessen) er givet ved

                                     ΔcHΘ = - a · ΔfHΘ(CO2 (g)) - (1/2)b · ΔfHΘ(H2O (l) )  +  ΔfHΘ(CaHbOc) =

                                                       393,51·a  +  142,915·b + ΔfHΘ(CaHbOc)

dette udtryk kan anvendes, hvis reaktanterne begynder ved 25ºC og 1 atm og produkterne ender ved samme betingelser.
                                    

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2012 af mathon

 

                                     ΔfHΘ298(succrose)  = -2226,1 kJ/mol

hvilket betyder
                                     ΔcHΘ = (393,51·12  +  142,915·22  - 2226,1) kJ/mol = 5640,15 kJ/mol

                                     ækvivalerende 1,64775·104 kJ/kg


Skriv et svar til: maksimal energi til varme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.