Matematik

Hvad er afsætningen hvis den samlede omsætning er 42.000?

11. april 2012 af Rosendahl9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er afsætningen hvis den samlede omsætning er 42.000?

Omsætningsfunktionen er R(x)=-0,05x^2+100x.

vi har fået et tip der er  (Tip: sæt R(x) = 42.000 og løs den andengradsligning der kommer ud af det. Der er to løsninger)

 

nogle der kan hjælpe? 

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2012 af mathon

 

                                         42000 = -0,05x2 + 100x

                                         0,05x2 - 100x + 42000 = 0

                                         x2 - 2000x + 840000 = 0

    
                                        x = 1000 ± √(106- 8,4·105)

                                        x = 1000 ± 400

                                        x = 600   v   x = 1400    


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. april 2012 af JesperHP (Slettet)

og her er det så kun den ene løsning der gælder x=600


Svar #3
11. april 2012 af Rosendahl9 (Slettet)

Hvorfor er det kun den ene løsning der gælder ? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Fordi omsætningen er pris ganget med mængde og når du lader x stige må omstæningen stige DA BÅDE MÆNGDE OG PRISER ER POSITIVE men du ved at den sure parabel har topepunkt mellem x1=600 og x2=1400 så et sted herimellem begynder den at falde.

Det giver god mening matematisk men ikke økonomisk, derfor vil man altid udelukke at betragte x2.

 

Et andet argument er at du i økonomisk teori antager at virksomheden profitoptimerer og her giver det ikke mening at en virksomhed vælger at producere mere (hvilket som regel antages at betyde flere omkostninger) men til en aftagende indtægt. Profitmaks kan ikke være placeret å den del af indtægtskurven, hvor der er indtægter aftager med afsætning.

 

 


Skriv et svar til: Hvad er afsætningen hvis den samlede omsætning er 42.000?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.