Matematik

Rumfang.. jeg er i tvivl!

12. april 2012 af sjes (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle sammen.

Jeg sidder her med en opgave, der gør mig lidt forvirret..........

"Beregn rumfanget af dette prisme: Grundfladen er en trekant, hvor grundlinjen er 46 cm og jøjden er 52,5 cm. Dybden i prismet er 2,5 m."

Jeg har forsøgt mig med disse:

46*52,5/250 cm.

46*52,5.

Er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2012 af SupermandxD (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2012 af SupermandxD (Slettet)

DU skal i første omgang omregne enheder fra cm til m, og derefter gange alle tre tal med hinanden:

l*h*g*½. Du ganger med en halv da det er en trekant..


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2012 af mathon

      grundflade
                                G = (1/2)·h·g = (1/2)·(52,5 cm)·(46 cm) = 1207,5 cm2

                                V = d·G = (200 cm) · (1207,5 cm2) = 241500 cm3 = 241,5 dm3 = 241,5 L


Svar #4
12. april 2012 af sjes (Slettet)

Arh ja... Nu kan jeg huske det! Tak skal I have, jeg har fået rumfanget til 30,2 cm3 :)


Skriv et svar til: Rumfang.. jeg er i tvivl!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.