Matematik

Rumfanget af omdrejningslegeme

13. april 2012 af Formelsamling (Slettet) - Niveau: A-niveau

2 funktioner f og g er givet ved:

f(x) = x2

g(x) = 9

Graferne skærer hinanden i x = -3 og x = 3 og arealet af deres afgrænsede område fås ved:

∫g(x)-f(x),-3,3,x = 36

Nu skal jeg:

Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme der fremkommer ved at lade området som er afgrænset af graferne for de to funktioner rotere 360º om x-aksen.

Hvordan bærer jeg mig ad? Jeg ved at jeg skal bruge formlen: π ∫ f(x)2 b,a - men jeg ved ikke hvilken af funktionerne jeg skal sætte i anden heller. 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2012 af peter lind

-33 g(x)2-f(x)2 dx


Svar #2
13. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

Jeg formoder, at du har glemt π ved en fejl, men får du også svaret til at være:

1944 * π / 5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2012 af peter lind

Du har ret i at jeg har glemt π. undskyld. Jeg har ikke regnet efter


Svar #4
13. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

Ingen årsag - tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Resultatet er korrekt.


Skriv et svar til: Rumfanget af omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.