Matematik

Potentiel funktion - PINLIGT!

22. august 2005 af nicko-v (Slettet)
Heeeej!

Jeg har fundet frem til en formel:

f(x) = 0,56 * x^-0,36

Og jeg skal så sætte 10^3 ind i stedet for x!

Derfor kommer den til at lyde:

10^3 = 0,56 * x^-0,36

Så tager jeg 0,56 og dividerer over:
10^3/0,56 = x^-0,36

Men hvad skal jeg gøre nu? - jeg skal have isoleret x!

Nicko-V

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2005 af frodo (Slettet)

Og jeg skal så sætte 10^3 ind i stedet for x!

Det er jo ikke det du gør!

Skal du finde f(10^3), eller løse f(x))10^3

Svar #2
22. august 2005 af nicko-v (Slettet)

Jeg skal finde f(10^3) = 0,56 * x^-0,36

Og jeg skal have isoleret x!

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2005 af frodo (Slettet)

det giver jo ikke mening!!

Skal du finde f(10^3), eller løse f(x)=10^3

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2005 af Darwin (Slettet)

Tydeligvis sidstnævnte

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Så skal du bare tage -0,36-roden på begge sider, når du er nået til

10^3/0,56 = x^-0,36

Svar #6
22. august 2005 af nicko-v (Slettet)

hahahaha...

Godt nickolai :D

Tak for hjælpen :D hehe

Men kan i lige regne det for mig :D

Jeg fatter ikke hvordan man skal skrive det på lommeregneren... Den kommer bare med et facit, som SLET ikke passer!

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

At tage x'te-roden svarer til at opløfte til 1/x.

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. august 2005 af bif (Slettet)

nicko-v!

Nu må du altså betemme dig for hvad du vil!!

"Og jeg skal så sætte 10^3 ind i stedet for x!

Men hvad skal jeg gøre nu? - jeg skal have isoleret x! "

Hvis du sætter 10^3 ind på x's plads hvilken mening giver det så ata isolere x!!!!!!!!!!!



bif

Svar #9
22. august 2005 af nicko-v (Slettet)

Bare glem det... Jeg HAR fundet ud af DET... :D

Men kan nogen sige mig:

rod-0,36(10^3/0,56) =rod-0,36(x^-0,36)

rod-0,36(10^3/0,56) = x
--------------------
|
Hvad bliver dette?

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. august 2005 af jstampe (Slettet)

Du skriver det bare ind på lommeregneren således:

(10^3/0,56)^(1/-0,36)

Og det giver 9,2723318e-10

Svar #11
22. august 2005 af nicko-v (Slettet)

Neeeej et dejligt tal :D

Nå, men tak for hjælpen gutter! Det var en glæde!

Nicko-V

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. august 2005 af Epsilon (Slettet)

Gad vidst, hvad der karakteriserer en 'potentiel' funktion? :-)

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #13
23. august 2005 af Duffy

Jamen Singu. det står jo at læse i overskriften med STORT:

PINLIGT !



Duffy :D

Skriv et svar til: Potentiel funktion - PINLIGT!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.