Matematik

Glemt alt om hvordan man ganger simpelt.

29. april 2012 af nexonn2k10 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har terminsprøver og sad inde på noget der hed matematikfessor og prøvede mig frem. Forstår det noglelunde men ved ikke hvad jeg gør forkert, ville være fedt hvis i fortalte hvordan man gangede de her to. Da jeg har terminsprøve i 8 klasse på torsdag.

 

48 * 17

2348 * 17 

 


Tak på forhånd :) 

 

Ville respektere hvis i gjorde det grundigt har rimeligt svært ved forstå, detaljeret så muligt :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2012 af NejTilSvampe

48*17 = (40+8)*17 = 17*40 + 17*8

17*40 = 17*4*10 = 680

17*8 = 136 

48*17 = 680 + 136 = 816


Svar #2
29. april 2012 af nexonn2k10 (Slettet)

Hvorfor 40 + 8?


Svar #3
29. april 2012 af nexonn2k10 (Slettet)

Det jeg har gjort er

siger 48*17 så 8*7 = 56 så skriver jeg 6 til starte med 8*1 så skriver jeg 8 og så sætter jeg et nul for tiern 4*7 = 28 og så derefter er jeg blank?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2012 af nielsenHTX

#3 prøv at se fil

metoden i #1 er god hvis man skal gøre det i hovedet.

metoden i fil er god hvis man har papir.

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #5
29. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Du skal gange 4 tal, fordi: 2 cifre x 2 cifre = 4. (streg evt. 8-tallet ud, når du har færdigbrugt det)

48*17  =   56

                80

              280

              400                  to nuller fordi 1-tallet er 10'ere og 4-tallet er 10'ere.

              816

 

Hvis det er bedre for dig kan du også regne det med en chinese box:

         se fil....


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

.

Vedhæftet fil:chinese_box.jpg

Svar #7
30. april 2012 af nexonn2k10 (Slettet)

#5 Tak! Forstår alt andet end hvad du gør til sidst, hvad sker der fra 400 til 816? Forstår godt alt det andet. Kunne være fedt hvis du gav et eksempel på tusinder også :) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. april 2012 af NejTilSvampe

han siger   56 + 80 + 280 + 400 = 816


Svar #9
30. april 2012 af nexonn2k10 (Slettet)

Nårh! Tak


Svar #10
30. april 2012 af nexonn2k10 (Slettet)

Kan i give et eksempel på 2348 * 32 Samme måde som #5 gør. Bare med tusinder :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. april 2012 af fosfor (Slettet)

32*2000=64000

32*300=9600

32*40=1280

32*8=32*10 - 32*2 = 320-64 = 256

Nu plus

64000+9600+1280+256=75136


Svar #12
30. april 2012 af nexonn2k10 (Slettet)

Synes 32*8=32*10 - 32*2 = 320-64 = 256 er pisse besværligt, ville personligt bruge lang tid på det nu hvor jeg har terminsprøver er der en hurtigere måde?

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. april 2012 af NejTilSvampe

32*8 = 30*8 + 2*8 = 240 + 16 = 256


Brugbart svar (0)

Svar #14
30. april 2012 af fosfor (Slettet)

Hurtigere måde? Den nemmeste måde at gange med 8 er altså ofte at sige gange 10 og minusse med gange 2. Du behøver jo ikke at skrive mellemregningerne ned.


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Lærer man ikke denne form for opstilling længere:

   2348 · 32
   4696
 70440
 75136

(Underligt at trådstarters profil angiver STX (2. år)).


Svar #16
30. april 2012 af nexonn2k10 (Slettet)

Ved sku ikke hvad jeg har klikket, tror jeg var hurtigt da jeg lavet den, men tak for jeres hjælp :)


Skriv et svar til: Glemt alt om hvordan man ganger simpelt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.