Fysik

Radioaktivitet

30. april 2012 af rebecca4 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg forstår ikke dette... Ved ikk hviklen formle det skal sættes i

 

 

Halveringstykkelsen for 500 keV gammastråling er 4mm i bly. Hvor stor en brøkdel slipper igennem en blyafskærmning på 24cm? Hvor stor er absorptionskoefficienten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2012 af mathon

 

                            I = Io·e·x

                            µ = ln(2) / X½ = ln(2) / 4 som indsat i    I = Io·e·x
giver
                            I = Io·(e-(ln(2)/4))x = Io·(eln(1/2))x/4 = Io·(1/2)x/4 = Io·((1/2)1/4)x = Io·0,840896x

 

                            I / Io = 0,840896240 = 8,7·10-19


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2012 af peter lind

Læg mærke til at 24 cm/4mm = 60 så gammastrrålingen bliver halveret 60 gange


Svar #3
30. april 2012 af rebecca4 (Slettet)

Årh på den måde, mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2012 af mathon

#1


 

                            I = Io·e·x

                            µ = ln(2) / X½ = ln(2) / 4 som indsat i    I = Io·e·x
giver
                            I = Io·(e-(ln(2)/4))x = Io·(eln(1/2))x/4 = Io·(1/2)x/4 = Io·((1/2)1/4)x = Io·0,840896x

 

                            I / Io = 0,840896240 = 8,7·10-19

som kan
skrives
                            I / Io = (1/2)240/4 = (1/2)60 = 8,7·10-19

           


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.