Matematik

Er dette en sammensat funktion

30. april 2012 af wassu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

h(x) = (f(x)) / (g(x))           h '(x) = (f'(x) * g(x) - f(x) * g'(x))  /   ((g(x))2

Er h(x) en sammensat funktion ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Nej, der er tale om to funktioner divideret med hinanden. Ikke en funktion indsat i en anden funktion.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

h(x) er en kvotient mellem to funktioner .


Svar #3
30. april 2012 af wassu (Slettet)

Så dette er heller ikke en sammesat funktion ? - f(x)= 4/(x2-5x-7) 


Svar #4
30. april 2012 af wassu (Slettet)

#2


Er dette sammesatte funktioner ?

h(x) = ax                       h'(x) = ln(a) * ax
h(x) = xa                       h'(x) = a*xx-1


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Enhver funktion kan naturligvis betragtes som en sammensat funktion; men denne funktion f(x) behandles igen bedst som en kvotient.

#4

Funktionen ax kan betragtes som en sammensat funktion:

ax = ex·ln(a) = f(g(x)) med f(x) = ex og g(x) = x·ln(a) .

Funktionen xa betragtes simplest som en potens. Man har h(x) = xa ⇒ h'(x) = a·xa-1


Svar #6
30. april 2012 af wassu (Slettet)

#5


Det er fordi jeg skal give en gennemgang af sammensatte funktioner, så jeg skal vide hvilke der er sammensatte og hvilke der ikke er


Skriv et svar til: Er dette en sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.