Kemi

"Hvilket af to hastighedsudtryk passer bedst?"

05. maj 2012 af Mo92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

v = k * [N2O5] eller v = k * [N2O5]2

Jeg kender reaktionshastigheden til fire forskellige aktuelle koncentrationer af N2O5.

Jeg har lavet en graf over [N2O5] som funktion af tiden, den er IKKE linear. Hvordan afgoerer jeg om den anden hastighedsudtryk er rigtig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2012 af mathon

 

                            v = - d[N2O5]/dt = k * [N2O5]2

                           1/[N2O5] = k·t + 1/[N2O5]o

                            [N2O5] = [N2O5]o / ([N2O5]o·k·t + 1)

 


Svar #2
05. maj 2012 af Mo92 (Slettet)

#1 Jeg forstår ikke dine omskrivninger, og hvordan jeg kan bruge dem til at afgoere korrektheden af hastighedsudtryk nr. 2.


Svar #3
05. maj 2012 af Mo92 (Slettet)

OPGAVEN ER LOEST.


Skriv et svar til: "Hvilket af to hastighedsudtryk passer bedst?"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.