Kemi

vigtig hjælp!

07. maj 2012 af askyou (Slettet) - Niveau: B-niveau

b) beregn pH i den vandige opløsning af piperidin ved 25 grader celsius- for dette fik jeg resultatet til 12,25.

 

er gået i stå ved nogle punkter i denne opgave - spørgsmålene lyder således:

Ved denne pH-værdi er forholdet mellem stofmængderne af piperidin og piperidins
korresponderende syre 10,4.


Ved tilsætning af syre til piperidinopløsningen forløber reaktion II

C6H10NH(aq) + H3O+(aq) → C6H10NH2+(aq) + H2O(l) (II)

Piperidinopløsningen tilsættes HCl indtil pH er 11,00.
 

c) Beregn forholdet mellem stofmængden af piperidin og piperidins
korresponderende syre, når pH er 11,00.


d) Hvor stor en stofmængde HCl skal der tilsættes, for at pH bliver
11,00?

håber på noget hjælp - på forhånd tak


Brugbart svar (3)

Svar #1
08. maj 2012 af mathon

Hvis
          forholdet mellem stofmængderne af piperidin og piperidins
          korresponderende syre er 10,4

er
                         pH = pKs + log(nb/ns)

                         pH = 11,1 + log(10,4) = 12,12


c)
                        nb/ns = 10pH-pKs = 1011,00-11,1 = 10-0,1 = 0,794


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2012 af Tweet (Slettet)

Hvordan kommer du frem til pKs = 11,1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2013 af StinehansenAB (Slettet)

Det rigtige facit er således, og ikke 0,79

Ks*kb=10^(-14)
pks= -log(ks )
pKs=11,24

11=11,24+log(n[B]/n[S] )
11=11,24+log(x)
11=0,58
      =0,58


Skriv et svar til: vigtig hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.