Matematik
undelige rækker
Nogen som kan hjælpe med denne opgave
For hver af nedenstående potensrækker skal man bestemme mængden af reelle
x
hvilke rækken konvergerer
sum fra n=0 til uendelig (2^n*(x-2)^n,)
Svar #1
23. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
Substituer y = x-2 og undersøg konvergensforhold for rækken
∑∞n=0 2n·yn = ∑∞n=0 (2y)n
Svar #2
23. maj 2012 af happyfeet123 (Slettet)
hvorfor sub. y= x-2?
undersøger jeg konv. forhold vha. forholdstensen?
Svar #3
23. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
#2
Man ved, at rækken ∑∞n=0 xn er konvergent for |x| < 1 , så rækken ∑∞n=0 2n·(x-2)n er konvergent for
|2·(x-2)| < 1
Skriv et svar til: undelige rækker
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
