Matematik

Cirkel skæringspunkter

25. maj 2012 af Tsubasa (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel har centrum i (-5,4) og radius er 3.

Bestem koordinatsættet til cirklens skæringspunkt med andenaksen

????? :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2012 af NejTilSvampe

start med at opskrive cirklens ligning.

sæt så x = 0 , og løs for y.

Men umiddelbart burde den ikke have noget skæringspunkt til andenaksen hvis radius kun 3. Radius skal vel mindst være 4 for at den kan nå andenaksen.


Svar #2
25. maj 2012 af Tsubasa (Slettet)

Altså (x + 5)2 + (y - 4)2 = 42

Løse denne her ligning ikke?

(0 + 5)2 + (y - 4)2 = 42

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2012 af mathon

 

      Radius skal mindst være 5 for at tangere andenaksen og mindst 4 for at tangere førsteaksen


Svar #4
25. maj 2012 af Tsubasa (Slettet)

Hov tastede fejl, ja r = 5


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2012 af NejTilSvampe

#3- ja, jeg byttede lige om på koordinaterne. ^^


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2012 af NejTilSvampe

#2 - jo, hvis du husker at ændre r til 5 istedet for 4.

Du vil opdage at ligningen kan løses let i hovedet vha. nulreglen.


Svar #7
25. maj 2012 af Tsubasa (Slettet)

(0 + 5)2 + (y - 4)2 = 52

y = +/-4

Hvad gør jeg nu?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2012 af mathon

 

                          (0+ 5)2 + (y - 4)2 = 52

                         tangering af andenaksen i (0,4)


da

                           25 + (y - 4)2 = 25

                           (y - 4)2 = 0

                           |y - 4| = ±0 = 0

                           y = 4 

  tangering i
                          (0,4)


Svar #9
25. maj 2012 af Tsubasa (Slettet)

Bare 4? Så jeg skal bare ignorere de +/-?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. maj 2012 af peter lind

-4 er ikke en løsning. Du har (0 + 5)2 + (y - 4)2 = 52 <=> (y-4)2 = 0 <=> y-4 = 0 <=> y=4

Hvis y = -4 får du (y-4)2 = (-4-4)2 = (-8)2 = 64


Skriv et svar til: Cirkel skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.