Matematik

kan man gøre det? sin og cos

30. maj 2012 af kla08 (Slettet)

jeg vedhæfter spørgsmålet og mit forsøg.  

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det ser rigtigt ud, med rettelsen

y'' = -4·sin(t)

Hvorfor passer det ikke med resultatet?


Svar #2
31. maj 2012 af kla08 (Slettet)

Resultatet af spørgsmålet er 

k(pi/4) = (40 * sqrt(82) ) / 1681 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2012 af nielsenHTX

#2 indtil videre er det rigtigt. husk så at

cos2(x)+sin2(x)=1   for alle x

og at

cos(π/4)=√(2)/2 og sin(π/4)=√(2)/2


Svar #4
31. maj 2012 af kla08 (Slettet)

Men er tælleren ikke lig med 20 * 1 = 20?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2012 af nielsenHTX

#4 jo


Svar #6
31. maj 2012 af kla08 (Slettet)

Det stemmer ikke med det facit giver? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2012 af nielsenHTX

#6

som sagt i både #1 og #3 så er det indtil videre rigtigt....

og som du også selv siger i #2 så kan det yderlige reduces (da t=π/4 ) til

k(pi/4) = (40 * sqrt(82) ) / 1681

vil du gøre det i hånden skal du så bruge #3....

 


Skriv et svar til: kan man gøre det? sin og cos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.