Almen studieforberedelse (AT)

Fysik og historie i AT

02. juni 2012 af indefinable (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal til eksamen i AT snart og skal til at udarbejde mine talepapirer. Det skal lige nævnes, at jeg har om Tjernobylulykken i fagene historie og fysik. Har lige et par spørgsmål, som jeg håber I kan besvare:

1. Jeg har fundet to artikler siden afleveringen af synposen, som er relevante ift. min synsvinkel på Tjernobylulykken. Skal jeg stadig gennemgå mine problemstillinger, eller skal jeg nøjes med den overordnede konklusion og derefter vise artiklerne frem og dermed stryge problemstillingerne?

2. Hvordan skal jeg komme ind på metode? Jeg har hørt at man kun skal komme ind på hvordan man selv har arbejdet inden for de to fag og hvordan man selv har benyttet sig af metoden - er det rigtigt? Eller skal man også forklare overordnet om metoderne?

3. I faget fysik knytter sig jo den hypotetisk-deduktive metode. Denne metode har jeg jo ikke selv benyttet, men teorien der er udarbejdet om radioaktivitet og a-kraft, må jeg gå ud fra er lavet vha. den hypotetisk-deduktive metode. Er det det eneste jeg skal komme ind på eller hvad skal jeg helt præcist gøre med metoden tilknyttet faget fysik?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2012 af Ganlik (Slettet)

Hej,

Jeg har lige som dig valgt Tjernobyl med de samme fag, og skal også snart op.

Så vidt jeg er orienteret så:

1: Det er rigtig godt at komme med ny viden, men hvis du går for langt væk fra det du har skrevet i din synopsis, så skal du huske at eksaminator og censor, ikke har den grundviden de har fra din synopsis.

2: Du skal som udgangspunkt tage fat i de metoder som de har brugt. Når det er sagt, så skal du tænke over om hvilke metoder du ellers kunne have brugt til at belyse din problemstilling. Du skal altså forklare om dine egne metode, men have viden om andre metoder til hvis eksaminator og censor spørger ind til det.

3: Med Tjernobyl er det jo svært at lave sit eget forsøg ;) Men du kan tage udgangpunkt i hvad de prøvede i Tjernobyl. De ville jo teste om turbinens inerti kunne drive vandpumperne indtil dieselgeneratorerne var startede. Her bruger de fx den hypotetisk-deduktive metode - deres hypotese er at inertien i turbinen kan drive vandpumperne.

Håber det afklarede nogle af de spørgsmål :-)


Svar #2
02. juni 2012 af indefinable (Slettet)

mange tak!


Skriv et svar til: Fysik og historie i AT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.