Matematik

differentiering af sammensat funktion med e

02. juni 2012 af Katrine1990 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej :)

 

hvordan differentierer jeg den sammensatte funktion 1342*e^0,00418x

jeg har svært med at se hvilke to funktioner den er sammensat af.

 

Katrine


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2012 af PeterValberg

1342 er en konstant, - benyt at (k·f(x))' = k·(f(x))'

der til kommer:

(ekx)' = k·ekx

(1342·e0,00418x)' =1342·(e0,00418x)' = 1342·0,00418·e0,00418x = ???

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
02. juni 2012 af Katrine1990 (Slettet)

er det så færdigt differentieret når jeg er kommet til det her: 1342·0,00418·e^0,00418x ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2012 af YesMe (Slettet)

#2

Nej. Du mangler en trin mere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis spørgsmålet relaterer til din anden opgavetråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1202348 , drejer det sig om funktionen

f(x) = 1342·e-0,00418x ,

hvor man skal løse ligningen

f '(x) = -3


Skriv et svar til: differentiering af sammensat funktion med e

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.