Kemi

Chilifrugter (beregning af masse osv.)

04. juni 2012 af HE1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et forsøg anvendte man filtratet fra 30,0 g tørrede chilifrugter. Man opløste filtratet i 10,0 mL dichlormethan. Koncentrationen af capsaicin (stof i chilifrugter) i opløsningen viste sig at være 0,210 M. Bestem mas-sen af capsaicin i de 30,0 g tørrede chilifrugter. HJÆLP!

 

(SE VEDLAGTE FIL MED HELE OPGAVEN OG BAGGRUNDSVIDEN)

Vedhæftet fil: Chilifrugter.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2012 af 012343210

Du må antage at alt  capsaicin er overført til dichlormethanen.

 

Udregn molmassen (C=n/V)

 

beregn massen (n=m/Mw)


Svar #2
04. juni 2012 af HE1234 (Slettet)

Hvordan man molmassen beregnes ved at bruge (C=n/V)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2012 af 012343210

C=0,21M = 0,21mol/L

V=10ml = 0,01L

n=C*V = 0,21mol/L*0,01L=0,0021mol

Mw=305,41g/mol

m=n*Mw =0,0021mol*305,41g/mol = 0,64g


Svar #4
04. juni 2012 af HE1234 (Slettet)

Så massen af capsaicin i de 30,0 g tørrede chilifrugter er 0,64 g?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2012 af 012343210

ja under den antagelse at alt er blevet ekstraheret ud via dichlormethanen, men hvis de udregninger skal med mangler der data...


Svar #6
04. juni 2012 af HE1234 (Slettet)

Hvilke data?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juni 2012 af 012343210

Syntes bare det er lidt sjovt man kun skal regne fra filtratet til dichlormethanen. Men eller skulle man vide nærmere med processen, ligevægsbrøke mm. Men det er jo også kun B-niveau, så det er nok ikke svære end det lige ser ud.


Svar #8
04. juni 2012 af HE1234 (Slettet)

Der står jo ikke andet i opgavebeskrivelsen - så vi må gå ud fra at den beregnede talværdi er rigtig 


Skriv et svar til: Chilifrugter (beregning af masse osv.)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.