Matematik
Hjælp til en enkelt sammensat funktion!
31. august 2005 af
Englebassen (Slettet)
Hey er der ikke nogle der kan hjælpe med denne enkle lille sammensatte funktion. da jeg simpelthen ikke kan huske, hvordan det er man gør, Her er den:
2^lnx
har prøvet at sætte 2 som både den indre og som ydre, og med lnx det samme, lige mærkeligt bliver det...
2^lnx
har prøvet at sætte 2 som både den indre og som ydre, og med lnx det samme, lige mærkeligt bliver det...
Svar #1
31. august 2005 af Sentinox (Slettet)
Hmm... hvad er det præcis du skal gøre med denne funktion?
Differentiere?
Hvis differentation, hedder udregningen som følger:
Brug regnereglen:
(f0g)'(x)=(f(g(x)))'=f'(g(x))*g'(x)
Hvor:
f(x) = 2^t, t=ln(x)
f'(x) = 2^ln(x)*ln(2) (regnereglen: a^x, hvor a=2)
g(x) = ln(x)
g'(x)=1/x
ved indsættelse:
(f0g)'(x)=2^ln(x)*ln(2)*1/x
Ps. Prøv at være mere præcis...
//sentinox
Differentiere?
Hvis differentation, hedder udregningen som følger:
Brug regnereglen:
(f0g)'(x)=(f(g(x)))'=f'(g(x))*g'(x)
Hvor:
f(x) = 2^t, t=ln(x)
f'(x) = 2^ln(x)*ln(2) (regnereglen: a^x, hvor a=2)
g(x) = ln(x)
g'(x)=1/x
ved indsættelse:
(f0g)'(x)=2^ln(x)*ln(2)*1/x
Ps. Prøv at være mere præcis...
//sentinox
Skriv et svar til: Hjælp til en enkelt sammensat funktion!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
