Matematik

mat u.hj. , lidt hjælp ønskes

31. august 2005 af Alima (Slettet)
Godaften.

Jeg sidder med en opgave fra eksamensættet 2002-8-8, og det er uden hjælpemidler delen.

opgaven lyder:
En funktion f er givet ved
f(x) = e^kx * x^-k , x > 0
hvor k er et positivt tal.

Gør rede for, at f har minimum for x = 1.

Jeg kunne forstille mig at man skulle finde f`(x) som det første. Dernæst sætte denne lig 0 og lave fortegnsvariation.. Men jeg er ikke helt sikker..

Håber at der er nogle som kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2005 af Epsilon (Slettet)

Forslaget er udmærket. Lav du blot en monotoniundersøgelse af f.

//Epsilon

Svar #2
31. august 2005 af Alima (Slettet)

problemet er bare at jeg går lidt i stå, når jeg skal differentiere f(x)= e^kx * x^-k

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2005 af Duffy

Vha "produkt-reglen" skulle du gerne få:

f(x)= e^kx * x^-k

f'(x)= k*e^(kx)*x^(-k)-e^(kx)*x^(-k)*k/x



Duffy


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Demonstrér, hvorledes du differentierer f og forklar herunder, hvilke differentiationsregneregler, som er i spil. Så skal vi nok kontrollere, at resultatet af differentiationen er det korrekte.

Vær opmærksom på, at k,x > 0 ifølge opgaveteksten.

//Epsilon

Svar #5
31. august 2005 af Alima (Slettet)

jeg vil sætte mig ned og forstå dette... men mange tak for hjælpen.. Godnat

Skriv et svar til: mat u.hj. , lidt hjælp ønskes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.