Matematik
Mat-hjælp søges!
01. september 2005 af
Philantropist (Slettet)
Hej Alle!
Jeg har brug for lidt hjælp til følgende opgave:
P2 = det approximerende andengradspolynomium
P2(x0)=
f(x0)+f'(x0)*(x-x0)+(f''(x0))/(2) *(x-x0)^2
vis at det gælder:
p2(x0)=f(x0), p2'(x0)=f'(x0),
p2''(x0)=f''(x0)
der er ikke oplyst nogen f(x)... hvad gør jeg? Jeg er ret lost.. :'(
Jeg har brug for lidt hjælp til følgende opgave:
P2 = det approximerende andengradspolynomium
P2(x0)=
f(x0)+f'(x0)*(x-x0)+(f''(x0))/(2) *(x-x0)^2
vis at det gælder:
p2(x0)=f(x0), p2'(x0)=f'(x0),
p2''(x0)=f''(x0)
der er ikke oplyst nogen f(x)... hvad gør jeg? Jeg er ret lost.. :'(
Svar #2
03. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Hmmm ... jeg kan se, at du bestemmer Taylorpolynomiet for f af 2. grad i x0, men så må jeg da vist også stå af. Den eneste måde, hvorpå
p2(x0) = f(x0),
er hvis f er konstant (således at enhver afledede af f er 0) og/eller hvis x = x0.
p2(x0) = f(x0),
er hvis f er konstant (således at enhver afledede af f er 0) og/eller hvis x = x0.
Skriv et svar til: Mat-hjælp søges!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
