Fysik

Kraft, bevægelse og energi

12. juni 2012 af Degas (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Jeg skal til Fysik B eksamen på torsdag, og sidder i skrivende stund og forbereder mig til det.

Jeg har et spørgsmål inde for emnet: Kraft, bevægelse og energi, som lyder:

Gør rede for Newtons love og for mekanisk energi. Kom med eksempler på beregninger, hvor den resulterende kraft er konstant og kom med eksempler på bevægelser med og uden gnidning.

Det jeg er i tvivl om er denne del: Kom med eksempler på beregninger, hvor den resulterende kraft er konstant.

Måske overtænker jeg det, men ved ikke, hvordan jeg skal gribe det an. Umiddelbart vil jeg mene, at jeg skal bruge Newtons 1. lov eller mekanikkens grundsætning..

Er der én, som kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2012 af mathon

    en jævnt voksende bevægelse - dvs med konstant acceleration

                  v = ∫ adt = at + vo

                  s = ∫ v dt = ∫ (at + vo)dt = (1/2)·a·t2 + vo·t + so


Svar #2
12. juni 2012 af Degas (Slettet)

Mange tak! :-)


Skriv et svar til: Kraft, bevægelse og energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.