Matematik
produkt.
Hej, nogen der kan forklare, hvorfor produktet fra s=t til (t-1) af as er 1, givet at a=0? Det virker lidt underligt at produktet kan starter fra t og slutte i t-1...
På forhånd tak for hjælpen :)
Svar #2
17. juni 2012 af mawak (Slettet)
hvordan kan den første lighed gælde? Er det bare en regneregel, for sådan som jeg læser det er det atat-1?
Svar #3
17. juni 2012 af mawak (Slettet)
måske der er tale en oversættelsesfejl " provided we agree that Πs=tt-1as is 1.
Svar #4
17. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)
Prøv at formulere det lidt mere klart. Produktet af as over s fra s = t til s = t-1 er produktet
at · at-1 ,
hvor s er et indeks. Menes der snarere potenser? Du skriver også, at a (uden indeks) er lig med 0 ?
Svar #5
17. juni 2012 af mawak (Slettet)
undskyld, tror jeg er ved at være træt for jeg havde ikke den sidste del af konteksten med:
" provided we agree that Πs=tt-1as of zero tems is 1."
Der er helt klart tale om et index og ikke en potens.
Svar #7
17. juni 2012 af mawak (Slettet)
der har været tale om en simpel oversættelsesfej.
Det hele spørgsmålet går på er, hvordan produktet nævnt i #5 kan give 1.
Svar #8
17. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)
#7
Er der en sammenhæng mellem de forskellige as ? Der er tale om et produkt af forskellige as-værdier. Uden at kende mere om as, kan vi nok ikke sige mere om produktet. Måske var det en ide at formulere hele spørgsmålet i sin rette sammenhæng.
Svar #9
17. juni 2012 af mawak (Slettet)
Det er et bevis for løsningen af en første ordens differensligning ( xt+1=atxt+bt),t=1,...,n, hvor parameterne ikke er konstante. Det meste af beviset kan jeg sagtens forstå, men den allerede sidste omskrivning kræver, at det ovennævnte produkt giver 1. Man kan hører på forfatterne, at det burde være ret simpelt, men jeg kan ikke se det..
Omskrivningen er
x(t)=(Πt-1s=0as)x0 +(Πt-1s=1as)b0+-----+(Πt-1s=t-1as)bt-2 +bt-1
kan skrives som
xt=(Πt-1s=0as)x0+∑t-1k=0(∏t-1s=k+1as)bk
hvilket jeg godt kan se, men det produkt der skal give 1 er mig en gåde.
Svar #10
17. juni 2012 af mawak (Slettet)
produktet der skal give 1 er en forudsætning for sidste omskrivning, hvilket jeg godt kan se.
Svar #11
17. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)
#9
Omskrivningen virker, under forudsætning af, at Πt-1s=t as fortolkes som 1.
Svar #13
17. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)
#12
Nej, det er et spørgsmål om at give en meningsfuld fortolkning til et udtryk, der ellers ikke er defineret.
Svar #14
17. juni 2012 af mawak (Slettet)
okay på den måde, jeg synes også de grænser virkede underlige :) Mange tak for hjælpen, du må have en god aften :)
Skriv et svar til: produkt.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
