Matematik

eksponentiel vækst og eksponentiel udvikling?

23. juni 2012 af 282726 (Slettet)

Hvad er forskellen? De har jo samme forskrift..

 

eksponentiel vækst vokser hurtigere op af y-aksen end af x-aksen, men kan en eksponentiel udvikling også gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2012 af peter lind

En eksponentiel udvikling kan også være aftagende funktion.


Svar #2
23. juni 2012 af 282726 (Slettet)

er det rigtigt forstået, at egentlig så er eksponentielfunktioner f(x) = a^x men man også kalder f(x) = b*a^x (som er eksponentiel udvikling) for eksponentielfunktioner?

 

så forskellen ligger i at eksponentiel udviklin kan have en a-værdi der er mindre end 1 og større end 0.
Men hvis en eksponentiel udvikling har en a-værdi der er større end 1 kan det så stadig være en eksponentiel udvikling? Hvis den kan det, hvori ser man så forskellen, eller vil den i sådan et tilfælde være ligegyldig?  


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2012 af peter lind

Du har ret i den første del. Når f(x) = b*ax er voksende eller at det er en eksponentiel vækst angives der dermed indirekte at a > 1. Hvad enten 0 < a <1 eller a > 1 er det en eksponentiel udvikling


Svar #4
23. juni 2012 af 282726 (Slettet)

men du sagde, at en eksponentiel udvikling kan også være aftagende, så kan den vel også være voksende?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. juni 2012 af peter lind

Ja det kan den.


Svar #6
23. juni 2012 af 282726 (Slettet)

men når den er voksende kalder man den ikke for eksponentiel udvikling men bare eksponentiel funktion.. er det sådan det skal forstås?


Skriv et svar til: eksponentiel vækst og eksponentiel udvikling?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.