Matematik

Hjælp!! Sammensat funktion

26. juni 2012 af kimberlyan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan differensier man en sammensatfunktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2012 af Sendai (Slettet)

Følgende hjemmeside giver et godt overblik over, hvordan man differentierer forskellige funktioner.

http://www.matlex.dk/diff.html

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. juni 2012 af Moraxus (Slettet)

f(x) + g(x)

 

= f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juni 2012 af nielsenHTX

#2

(f(x) + g(x))' =f '(x)+g'(x)

det er

(f(x)•g(x))'=f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)

-----------

en sammensatfunktion differentieres først ved at differentier den ydre og lade den inde være og derfor at gange den indre differentieret på, altså

h(x)=f(g(x))

h'(x)=f '(g(x)) * g'(x)


Skriv et svar til: Hjælp!! Sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.