Matematik

En plades massetæthed og massemidtpunkt

14. august 2012 af mathiasravn (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har brug for hjælp til denne opgave:

En tynd plade dækker netop området

R = {(x,y) E R^2 : 1 < x^2 + y^2 < 4, x > 0) <- her gælder at "<" mindre eller lig med. da jeg ikke kunne lave det fulde tegn.
i xy-planen. Pladen har en massetæthed (densitet) p(x,y) = x

a) Bestem pladens masse

Lad (X,Y) betegne pladens massemidtpunkt. En udregning viser, at X = 45pi / 112.

b) Beregn Y.

 


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. august 2012 af Andersen11 (Slettet)


Svar #3
14. august 2012 af mathiasravn (Slettet)

Han må have haft den samme eksamen som mig. 
Men hvordan finder han frem til a?


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. august 2012 af Andersen11 (Slettet)


Svar #5
14. august 2012 af mathiasravn (Slettet)

Jeg er vist ikke rutineret nok til at søge igennem her på studieportalen.. endnu engang tak :D

 


Skriv et svar til: En plades massetæthed og massemidtpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.