Matematik

Rumfanget

17. august 2012 af Firkant (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen.

 

En pyramides sidelængde bliver multipliceret med 2. Hvor mange gange større vil rumfanget blive?

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2012 af mathon

 

                ...er bunden kvadratisk og fastholdes højden?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2012 af nielsenHTX

en pyramide med højden h og sidelængderne s har rumfanget

V1=(1/3)*h*s2  

hvis sidelængderne bliver 2 gange større er den nye pyramide

Vny=(1/3)*h*(2*s)2

den nye er så Vny/V1 gange større


Svar #3
17. august 2012 af Firkant (Slettet)

#2 Alle siderne bliver dobbelt så store. Dermed også højden.


Svar #4
17. august 2012 af Firkant (Slettet)

Tilføjelse:

Kan man bruge logikken, eller skal der en masse beregninger til? (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2012 af nielsenHTX

#3 højden er da ikke en side.... men hvis du vil have den også bliver 2 gange så stor bliver det

V1=(1/3)*h*s2 

hvis sidelængderne bliver 2 gange større er den nye pyramide

Vny=(1/3)*2*h*(2*s)2

den nye er så Vny/V1 gange større


Svar #6
17. august 2012 af Firkant (Slettet)

#5 kan du præcisere dit svar? Vi har ikke fået nogle bestemte tal vi skal regne med. Jeg ved ikke engang hvorvidt grundfladen er kvadratisk eller ej.


Svar #7
17. august 2012 af Firkant (Slettet)

Ved at sætte tallene ind, får jeg det til 8.

Men lad os nu lade som om, at grundfladen var stjerneformet. Hvor mange gange større vil arealet blive?


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6, #7

Hvis der er tale om, at pyramidens dimensioner alle ganges med 2, uden at dens form ændres, ganges dens rumfang med 23 = 8 . Der er blot tale om at ændre skalaen (målestoksforholdet) for tegningen. Dette argument gælder uanset legemets form.


Svar #9
17. august 2012 af Firkant (Slettet)

#8 Nå ja, nu kan jeg se det.

Gud hvor føler jeg mig dog dum..

Men tak skal du have.


Skriv et svar til: Rumfanget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.