Matematik

sammensatte funktion

21. august 2012 af xAmaliej (Slettet)

Nogle der kan hjælpe? Kan slet ikke lige løse den her....

 

To funktioner f og g er bestemt ved
f(x)= x^2+√x 

Og

g(x)=2x+1


Bestem forskrift og definitionsmængde for den sammensatte funktion g ° f


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2012 af mathon

 

           gºf(x) = g(f(x)) = 2·(x2+√(x)) + 1     Dm(gºf) = R+∪{0}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2012 af nielsenHTX

gºf er det samme som g(f(x)) man får så

g(f(x))=g(x^2+√x)=fortsæt selv (indsæt x^2 +√x på x's plads i g(x))

definitionsmængden er alle de tal som x kan antage.


Svar #3
23. august 2012 af xAmaliej (Slettet)

Okay det første forstår jeg tak for jeres svar :-) men det med definitionsmængden gør jeg ikke helt?  R+U? - what :)


Skriv et svar til: sammensatte funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.