Matematik

Hjælp, kan slet ikke huske hvordan man gør..

22. august 2012 af shoegirl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Efter en lang sommerferie, så kan jeg slet ikke huske hvordan man skal regne det her ud. 

 

Givet funktionen f(x)=e^x

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i det punkt hvori grafen skærer y-aksen.

Hvordan er det nu at jeg løser det her? 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tangentformlen. Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

Da x0 er x-koordinaten for det punkt, hvor grafen for f(x) skærer y-aksen, er x0 = 0 .
Beregn derfor f(0) og f '(0) .


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. august 2012 af peter lind

skæring med y aksen sker for x=0

Tangentligningen er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0) her altså med x0=0


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. august 2012 af SuneChr

f(x) = e er sin egen afledede funktion.

f(0) er derfor lig med f '(0)  =  1

En linje med hældningen 1 der går igennem (0 ; 1) har ligningen ......... ?


Svar #4
22. august 2012 af shoegirl (Slettet)

Mange tak for hjælpen :) 

Tror at jeg har forstået det nu :)


Skriv et svar til: Hjælp, kan slet ikke huske hvordan man gør..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.