Matematik

Hurtigt spørgsmål

23. august 2012 af LouiseBrammer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. Så er skolen startet igen og jeg sidder fast med en matematik aflevering :S

 

Opgaven stammer fra et HF eksamenssæt på B-niveau

Opgave 7.  Man har opstillet en model for produktionen af naturgas i EU. I denne model regner man
med, at y= -4,64* x+217,
hvor y er produktionen, målt i milliarder m3, og x er antal år efter 2008.

a) Hvad fortæller tallene -4,64 og 217 om produktionen af naturgas i EU?

 

Håber nogen er villige til at give en hjælpende hånd og fortælle hvad jeg skal gøre og hvordan??? :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2012 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2012 af Andreww (Slettet)

-4,64 er hældningskoefficienten. Den fortæller her hvor hurtigt produktionen af naturgas aftager.

217 er skæring med y-aksen. Den fortæller her hvor stor produktionen af naturgas var i i 2008.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2012 af JEEJ2008 (Slettet)

også: y= -4,64* x+217 kan du genkende som noget du sikkert kender nemlig y=ax+b  og så ved du har en lineær graf. Dit a og b er som #2 har fortalt dig :)


Svar #4
25. august 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Så der er ikke noget der skal regnes ud som sådan? udover at jeg bare skal skrive det I fortæller og måske skal lave en graf?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er korrekt. Det drejer sig om at benytte sin viden om, hvad koefficienterne i den lineære funktion ax + b viser.


Svar #6
26. august 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Okay tak. Er der ellers andet jeg kan tilføje end hvad #2 allerede har sagt??


Skriv et svar til: Hurtigt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.