Matematik

Temperatur

10. september 2012 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har lidt svært med en delopgave, da jeg ikke forstår opgave b  ( se vedhæftet)

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2012 af peter lind

løs uligheden f(x) >0


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

I b) skal man løse ligningen f(x) = 0 og benytte (eller vise), at f(x) er en aftagende funktion af x.


Svar #3
10. september 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Jeg har løst lignignen f(x)=0, men den giver både et negativ og positiv tal?


Svar #4
10. september 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Og hvad menes der med at vise f(x) er en aftagende funktion af x? hvordan gøres dette


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Modellen er jo kun beregnet for x ≥ 0 , så man benytter kun den positive rod.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Vis, at f '(x) < 0 i det relevante interval.


Svar #7
13. september 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Når jeg har regnet opgve c ud, hvad fortæller det mig så?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Der spørges i opgave c) om, hvad f '(1) fortæller om temperaturen ved jordoverfladen. Her er f(x) temperaturen på jordoverfladen i et punkt i afstanden x fra det punkt O, der er lodret over fjernvarmerøret. Det fortæller, hvor meget temperaturen ændres i afstanden x = 1, når x ændres.


Svar #9
13. september 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Tak, men ved b) skal bare så bare tag 0=3.0*ln((x^2+7.8)/(x^2+1.5))-3.5?


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, man skal løse den ligning.


Skriv et svar til: Temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.