Matematik

Eksponentielle udvikling

11. september 2012 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej!

Jeg har problemer med at løse en opave, og jeg øsnker hjælp! Her er opgaven:

Om den eksponentielle udvikling f gælder, at f (2) = 1 og f (-2) = 81. Angiv en forskrif for f. 

Jeg aner ikke hvad jeg skal, så hjælpen må gerne gives så simpelt som muligt :)

På forhånd, Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af mathon

du har
                           y = b·ax
og

                           1 = b·a2

                           81 = b·a-2

 


Svar #2
11. september 2012 af Onleene95 (Slettet)

Takker! :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2012 af Snick (Slettet)

#1

I forlængelse af ovenstående kan du finde konstanten a, med de givne sammenhænge

 

a= (x2-x1)√(y2/y1)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2012 af mathon

som giver
                           81/1 = a-4

                           34 = (a-1)4

                           3 = (a-1)

                           a = 3-1

hvoraf
                         f(x) = y = b·3-x        gennem   (2,1)

                                  1 = b·3-2

                                  9 = b = 32

hvoraf
                         f(x) = 32·3-x

                         f(x) = 32-x
                                  
 


Skriv et svar til: Eksponentielle udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.