Matematik

Hurtig mat hjælp!

15. september 2012 af krillocool (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har fået en blækmatematik for, hvor lidt problematik opstår omkring en opgave.

"En dværg, der forfølges af en en kæmpe, tager 8 skridt i samme tidsrum som kæmpen tager 3 skrid, men 2 af kæmpens skridt har samme længde som 11 af dværgens skridt. Hvis dværgen har et forspring på 85 af sine skridt, da kæmpen optager sin forfølgelse, hvor mange skridt må kæmpen tage for at indhente dværgen?"

 

Jeg takker mange gange på forhånd hvis nogle vil gide at hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

dværgen = kæmpen

85 + D    =  11/2 * 3/8*D           ⇒ D = 80

 

K = 3/8 * D  =

 

 


Svar #2
15. september 2012 af krillocool (Slettet)

okay mange tak for hjælpen :D. Men kan der ikke indgår en faktor i form af zenons paradoks? altså at dværgen bliver ved med at gå???


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Da 11/2 * 3/8 er større end 1 vil kæmpen være hurtigere.

Zenons paradoks løses ved at der er uendelig mange delstrækninger. og da hver delstrækning er større end nul, giver uendelig gange en lille længde lig med uendelig længde. Der vil hele tiden blive "fyldt mere på", som er en "lille smule", men dog større end nul.


Svar #4
15. september 2012 af krillocool (Slettet)

okay tak singlefyren ;)


Skriv et svar til: Hurtig mat hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.