Matematik

eksponentiel udvikling opg

15. september 2012 af Star04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey kan ikke finde ud af disse to opgaver om eksponentiel udvikling. Nogle der kan hjælpe? 

 

1:  Grafen for den eksponentielle udvikling f går gennem (0,3) og (1,12). Er f voksende eller aftagende? Bestem en forskrift for f. 

 

2: En funkion er en eksponentiel udviklling, hvis den kan skrives på formen f(x) = bax, hvor a > 0, a ≠1, b>0. Vis, at nedenstående funktioner er eksponentielle udviklinger ved at angive dem på formen f(x) = bax. 2 decimaler: 

f(x) = 2e0,3x, og g(x) = 3e-1,3x og h(x) = 0,4e-0,21x

 

på forhånd tak. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af peter lind

1. Hvis f(x) er voksende gælder der at for et større x vil man få en større funktionsværdi

Indsæt de 2 punkter i y=b*ax. Det giver 2 simple ligninger til at finde a og b. Værdien af a kan også bruges til at svare på det første spørgsmål.

2. brug at an*m = (an)m


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

1b)

Put de 2 punkter ind i formen f(x) = bax   - hver for sig, så du får 2 ligninger med 2 ubekendte, som du så kan løse!

Tip: divider ligning 1 med ligning 2. (på papir)

Indsæt så de fundne værdier b og a  i forskriften f(x) = bax , ¨så den f.eks. hedder f(x) = 7 *3.99x. Bare med de rigtige tal.

2)

2e0,3x  = 2(e0,3 )=   ________

 


Svar #3
15. september 2012 af Star04 (Slettet)

#1


Jeg forstår det stadig ikke helt. 

Skal jeg sætte? (0,3) ind i y=b*ax så den hedder: y= 0.3x eller hvad? 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

nej du skal regne e0,3 ud, som så er din b-værdi i formen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2012 af peter lind

#3   3 = b*a0


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

3#  (0,3) er et punkt. (x,y). altså 2 værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2012 af mathon

 

f(x) = 2e0,3x, og g(x) = 3e-1,3x og h(x) = 0,4e-0,21x

 

f(x) = 2·1,34986x, og g(x) = 3·0,272532x og h(x) = 0,4·0,810584x

 

 

     da
            ekx = (ek)x    


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.