Matematik

hvordan differentieres brøk

15. september 2012 af christinacomaco (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der en af jer, der kan sige mig, hvad jeg gør galt her?

 

Jeg skal differentiere:

y=3/x

Jeg siger så at:

3/x = x^-3

og differentierer den til:

-3x^-4  =   -3/x^4

Resultatet stemmer ikke med facit, og jeg er i tvivl om, hvorvidt det er mig eller facit der har ret :-)

Der er en til:

y= 3x-(7/x)

dvs y= 3x-(x^-7)

Differentieres til: 3-(-7)*x^-8 = 3+7x^-8


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2012 af peter lind

3/x = 3*x-1 og tilsvarende for den anden


Svar #2
15. september 2012 af christinacomaco (Slettet)

Selvfølgelig!!!

Tak Peter.

Havde stirret mig hel blind :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2012 af Tottemor (Slettet)

f(x) = 3/x er det samme som f(x) = 3 * 1/x. Det betyder f'(x) = 3 * (-1/x2) = -3/x2

f(x) = 3x-(7/x) er det samme som f(x) = 3x - 7*1/x. Det betyder f'(x) = 3 + 7/x2

 

 


Skriv et svar til: hvordan differentieres brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.