Kemi

Lille HJÆLP HASTER :)

22. september 2012 af AFG-Z (Slettet)

Pheromoner er en speciel type stoffer der udskilles af mange insekter, og benyttes af kvinden til at tiltrække manden til parring. Et pheromon har molekylformlen C19H38O. Normalt er mængden der udskilles af det kvindelige insekt ca. 1.0 x 10^-12 g. Hvor mange molekyler svarer denne mængde til?

Svar:

C19H38O = 282,51 g/mol

(1.0 x 10-12 g) / 282,51 g/mol = 2,8*10^14 mol

2,8*10^14 mol * 19 * 12,011 g/mol = 6,46*10^16 g

2,8*10^14 mol * 38 * 1,00794 g/mol = 1,08 * 10^16 g

2,8*10^14 mol * 15,9994 g/mol = 4,5 * 10^15 g

Altså bliver det C14H2O

Passer dette?

På forhånd tak :)


Skriv et svar til: Lille HJÆLP HASTER :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.