Matematik

Rumfang af 8-kantet Pyramide

23. september 2012 af MagnusLaursen (Slettet)

Hej Folkens

Jeg har fået stillet følgende opgave:

Opgave 259:
En pyramide med en 8-kantet, ligesidet grundflade har en grundfladekant på 3 cm og en højde på 6 cm.
a) Bestem pyramidens rumfang. (87 cm^3)

Jeg ved på forhånd at den skal give 87 cm^3, men jeg kan simpelthen ikke få den til det.

Jeg har prøvet at udregne den på 5 forskellige måder nu, og jeg ender hele tiden op med 72 cm^3

Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2012 af peter lind

V = A*h/3 A grundarealet, h højden


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

hvor grundarealet er = 1/4·n·b2·cot(π/n) , n er antallet af sider, b er sidelængden og cot = cotangens (cos/sin)


Svar #3
23. september 2012 af MagnusLaursen (Slettet)

Det gør bare resultatet endnu værre :/


Svar #4
23. september 2012 af MagnusLaursen (Slettet)

Hm - Har fundet ud af det nu - Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Rumfang af 8-kantet Pyramide

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.