Matematik

Reducering (mest muligt)

23. september 2012 af lettie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg synes de her 3 opgaver er enorme svære, håber i vil hjælpe!

 

Reducer følgende udtryk mest muligt:

 

1. (a-2b/6) -  (3a-2b/9) = ??

 

2. (x-3y/4) -  (y+2x/8)  = ??

 

3. (y+2x/6)  -  (x-2y/4)  =??


Svar #1
23. september 2012 af lettie (Slettet)

HJÆLP?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Skal de forstås således

1. (a-2b)/6 - (3a-2b)/9

2. (x-3y)/4 - (y+2x)/8

3. (y+2x)/6 - (x-2y)/4  

?

Forlæng brøkerne til deres fællesnævner, hæv parenteser og reducer tællerne.


Svar #3
23. september 2012 af lettie (Slettet)

Ja, sådan skal de forståes.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

1. Forlæng til fællesnævneren 18:

(a-2b)/6 - (3a-2b)/9 = 3·(a-2b)/18 - 2·(3a-2b)/18

                                   = (3a -6b -6a +4b)/18

                                   = (-3a -2b)/18

                                   = -(1/6)a - (1/9)b

Prøv nu selv de andre.


Svar #5
23. september 2012 af lettie (Slettet)

Du mener din opsætning som brøker ik?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jeg forstår ikke, hvad du mener her.


Svar #7
23. september 2012 af lettie (Slettet)

Argh, kan slet ikke tænke ordentlig mere, efter jeg har lavet kæmpe matematik aflevering hele dagen.. Så kan ikke finde løsningerne på 2 og 3, de sidste jeg mangler..


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er helt samme fremgangsmåde som ved nr. 1. I nr. 2. er fællesnævneren 8, og i nr. 3. er fællesnævneren 12.


Svar #9
23. september 2012 af lettie (Slettet)

Tak for hjælpen, men jeg kan desværre ikke finde ud af de to..


Skriv et svar til: Reducering (mest muligt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.