Matematik

Rumfang

24. september 2012 af Mariostar (Slettet) - Niveau: 9. klasse

En golfbold har en radius på 21.5mm og er pakket i kasser med tre bolde i hver.

Angiv målene på en kasse, der netop kan rumme tre golfbolde:
L=129mm B=43mm H=43mm

Beregn rumfanget af denne kasse:
(129*43*43)mm = 238521mm^3

Her kommer det jeg ikke kan, og ikke ved hvordan jeg skal udregne:

Hvor stor en del af kassens rumfang er udfyldt af de tre bolde?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af 123434 (Slettet)

 

 

 

 


Svar #2
24. september 2012 af Mariostar (Slettet)

Hvorfor er det fire kuglers rumfang du finder?
Jeg forstår den 50/50.. indtil videre :)
 


Svar #3
24. september 2012 af Mariostar (Slettet)

Hvis du kan forklare mig hvorfor dette her er forkert, kan jeg forstå det :

21.5^3 * 3.14 * 4/3 * 3 
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2012 af 123434 (Slettet)

Undskyld det var 3 kugler

21,5mm^3*4/3*3,14*3=124826mm^3

124826mm^3/238521mm^3*100=ca 52 %

 


Svar #5
24. september 2012 af Mariostar (Slettet)

Ahh, så giver det mening...hehe

Og man gør "Dette" fordi 
Dette = 4/3
at der er 3 kugler, men kassen tæller også for "en ting" så den skal dividers med for at have en effekt på stykket?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2012 af mette48 (Slettet)

Nej rumfanget af en kugle er 4/3 π r3 og kassen har intet med kuglernes rumfang at gøre


Svar #7
24. september 2012 af Mariostar (Slettet)

Okey, så giver det hele mening.
Mange tak!


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.