Matematik

rumfang

02. oktober 2012 af ramyar (Slettet) - Niveau: 9. klasse

jeg skal finde ud af et rumfang mellem 2 kugler der er 25 centimeter mellemrum mellem kuglerne og kugler og det rør kuglerne er i har en diameter på 7,6 cm 

jeg skal beregne rumfanget mellem de 2 kugler i røret ???

hjælp jeg er helt lost :D

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Rumfanget mellem kuglerne svarer til rumfanget af en cylinder med højden 25cm+7,6cm minus rumfanget af en hel kugle.


Svar #2
02. oktober 2012 af ramyar (Slettet)

så det er 4534,16 rumfanget af cylinderen  minus 244,67 som rumfanget for kuglen= 4289,49


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg kan ikke gennemskue, hvordan du kommer frem til de tal. Jeg finder 1478,9cm3 for cylinderen og 229,8cm3 for kuglen.


Svar #4
02. oktober 2012 af ramyar (Slettet)

3,14 * 3,8^2 * 25 giver 1134,11 cm3 det er for cylinderen


Svar #5
02. oktober 2012 af ramyar (Slettet)

#4


3,14 * 3,8^2 * 25 giver 1134,11 cm3 det er for cylinderen


Svar #6
02. oktober 2012 af ramyar (Slettet)

#3


#2

Jeg kan ikke gennemskue, hvordan du kommer frem til de tal. Jeg finder 1478,9cm3 for cylinderen og 229,8cm3 for kuglen.

 

 

3,14 * 3,8^2 * 25 giver 1134,11 cm3 det er for cylinderen

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Som jeg nævnte i #1 har man vist en cylinder med radius 3,8cm og højde (25cm + 7,6cm), dvs.

Vcyl = π·3,82·(25+7,6) = 1478,9cm3


Skriv et svar til: rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.