Matematik

Monotonitabel - er det rigtigt?

03. oktober 2012 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, jeg sidder med en opgave, som jeg har løst, dog ved jeg ikke om det jeg har gjort er rigtigt. er der nogen, der kan afkræfte/bekræfte det:

En funktion er givet 2x^2-4x-4

Bestem monotoniforhold

f(x) = 2x^2-4*x-4;

f'(x)= 4*x-4

f'(x) = 0

 
?
4 x - 4 = 0
?
 4 x = 4
?
x = 1

Vi laver en monotonitabel ( se vedhæftet fil) 


 

Vedhæftet fil: Tabel.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Det du har lavet ser fornuftigt ud, men du mangler lidt

Hvis x<1 er f'<0 og funktionen aftagende

x=1 toppunkt (som er nedad på grafen)

x>1 f'>0 og grafen monotomt aftagende


Svar #2
03. oktober 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Kan dette forklares?

men kan det skrives på denne måde: 
Vi har nu bestemt intervallet ]-∞;1] aftagende og intervallet [1;∞[ voksende og at der er toppunkt i x=1


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2012 af peter lind

Hvad mener du med "kan dette forklares?"  ?

Den sidste linje er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Jeg vil da også gerne vide hvad du mener med "kan dette forklares"

i #1 er x>1 f'>0 og grafen monotomt aftagende forkert positiv hældning (f'>0) giver en foksende graf. Undskyld fejlen


Svar #5
03. oktober 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Ja tak for det, nu forstod jeg det nemlig bedre

Skriv et svar til: Monotonitabel - er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.