Matematik

Differentiation og konstanter

04. oktober 2012 af CABAL2004 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej igen! Jeg laver en ny tråd med dette spørgsmål, undskyld hvis det støder!

Jeg har absolut ingen idé om hvordan jeg griber dette an. Jeg skal bestemme konstanterne

A og B således at:

F(t) = At^2 ln(t) + Bt^2

..er en stamfunktion til f(t)   -   f(t) = 2t ln(t)        ,t > 0

Hvordan gør jeg det?

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvis F(t) er en stamfunktion til f(t) skal F'(t) = f(t).

Du skal bestemme F'(t) og dernæst sammenligne denne med f(t). Find talværdierne for konstanterne A og B, således, at F'(t) = f(t).


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

så hvis det er en stamfunktion skal den (F(x)) differentieret give 2t ln(t)

F '(t) = 2At*ln(t)+At^2 *1/t + 2Bt = 2At*ln(t)+At+2Bt

Nu er det et forståelses spørgsmål hvis A = 1 er ligningen   F '(t) = 2*t *ln(t)+t+2Bt

Hvad er B så?


Svar #3
04. oktober 2012 af CABAL2004 (Slettet)

Hvordan gør jeg præcis det? Jeg har svært ved at finde svar i mine bøger på det

Tak

 


Svar #4
04. oktober 2012 af CABAL2004 (Slettet)

Hov, jeg skrev #3 uden at have set dit svar!

Jeg går ud fra at t+2Bt skal væk, yes?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

yes :)


Svar #6
04. oktober 2012 af CABAL2004 (Slettet)

Heh..det kan jeg slet ikke gennemskue. Jeg ved ikke hvad t er...hvis jeg sætter B til 0, så får jeg = t ?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Så du har en ligning indeni ligningen ikke?:

t+2Bt = 0  <=>  Divider med t  1+2B = 0  <=>  2B=-1 <=> B = - 1/2

Passer det så?

t-1/2* 2 *t = t-t = 0

Super :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2012 af mathon


Svar #9
04. oktober 2012 af CABAL2004 (Slettet)

Tusind tak begge to!

Så, A*t^2 er et udtryk og ln(t) det andet...og så bruger man produktreglen, yes?

f'(X) * g(X) + f(X) * g'(X)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #10
04. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

yes:)


Skriv et svar til: Differentiation og konstanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.