Matematik

cirkel regning

10. oktober 2012 af alicedrips (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey. jeg har fået opgivet en ligning for en cirkel der ser sådan ud:

x^(2)-2*x+y^(2)-8*y-8=0

og jeg skal finde dens centrum, dens radius og tegne dens graf.

 

jeg er virkelig på bar bund, jeg var syg da vi lærte om det, so kan nogen please hjælpe mig?? :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2012 af SuneChr

Bring ligningen, du har skrevet, på formen

(x - a)2 + (y - b)2 = r2

Så kan centrum (a ; b) og radius, r, aflæses.

Derefter tegnes cirklen med en passer.


Svar #2
10. oktober 2012 af alicedrips (Slettet)

jamen hvor for du ''a'' og ''b'' fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2012 af SuneChr

x2 - 2x + y2 - 8y - 8 = 0

(x - 1)2 + (y - 4)2 ........ og hvad så?  Gør den nu færdig.

Noget siger, at centrum hedder (1 ; 4) , men hvad er så r ?

 


Svar #4
10. oktober 2012 af alicedrips (Slettet)

(x - 1)+ (y - 4)2-28

må det så være.. hvad skal jeg så gøre ? hvordan skal jeg finde resultated når der er så mange ukendte?


Svar #5
10. oktober 2012 af alicedrips (Slettet)

er radius så 28??


Svar #6
10. oktober 2012 af alicedrips (Slettet)

also så ma det vel se sådan ud:

(x - 1)+ (y - 4)2= 28eller hvad??


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. oktober 2012 af SuneChr

(x - 1)2 + (y - 4)2 = 52

Aflæs nu centrum og radius ifølge # 1.

Gang ligningen ud og se, om det er den samme, som den i # 0.


Svar #8
10. oktober 2012 af alicedrips (Slettet)

nåå jeg tror jeg forstår.. men det stemmer ikki hel vel? jeg gengede det ud og fik :

x2-2x+y2-8y-7=0


Svar #9
10. oktober 2012 af alicedrips (Slettet)

det bliver rigtigt hvis jeg siger :

(x - 1)2 + (y - 4)2 = 5,3


Svar #10
10. oktober 2012 af alicedrips (Slettet)

er radius så 5,3? 

:)


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: cirkel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.