Matematik

TI Interactive problemer!

13. oktober 2012 af Patricia14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal definere en ligning, men jeg bøvler med Ti. Den vil ikke godtage

f(t) := 6.61*sin(0.0167*t - 1.303) + 12.2|0 <= t <= 365

Jeg får svaret: INPUT ERROR: Syntax

Er der nogle der har nogle forslag til hvad jeg kan gøre?

 

Jeg har også prøvet med

f(t) := 6.61*sin(0.0167*t - 1.303) + 12.2|0 <= t and t <= 365

dette virker ,men så får jeg senere hen problemer, når jeg skal løse f'(t)=0 hvor der dukker @nl op i løsningen.

Den differentierede ligning sat lig med 0 ser således ud når den løses:

solve(fmrk(t)=0, t)

t=188.119*@n1 - 16.0357

 

Er der nogen der kan hjælpe ? Har jeg skrevet noget forkert?

Vedhæftet fil: Opgave.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2012 af AskTheAfghan

Man skriver

f(t) := 6.61*sin(0.0167*t - 1.303) + 12.2 | 0 <= t and t <= 365

Du ved, at 

t = 188.119*@n1 - 16.0357   , hvor 0 ≤ t ≤ 365

derfor gælder det, at t = 172.083      (@n1 = 1)


Svar #2
13. oktober 2012 af Patricia14 (Slettet)

Findes der en måde så jeg kommer frem til selve løsningen ved at skrive noget bestemt i TI?

Og hvordan ved jeg at @nl=1? kan godt se at det ligner et 1-tal jeg har skrevet længere oppe men det er altså et l i TI Interactive.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2012 af AskTheAfghan

Man får

f'(t) = 0.110387cos(0.167t - 1.303)

for at løse denne trigonometrisk funktion, at f'(t) = 0, får man så

t = 188.199p - 16.0357   , for p ∈ Z          (i dette tilfælde er p = @n1 ifl. TI-InterActive)

da t skal være i intervallet [0 ; 365], må p altså være 1. Derfor er svaret, at

t = 172.083


Svar #4
14. oktober 2012 af Patricia14 (Slettet)

Ok. Tak for hj&#230;lpen :-)

Skriv et svar til: TI Interactive problemer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.